Çikolata Eritme Makinesi
Cafe, bar veya restoranlarınızda kullandığınız çikolataları nasıl eritiyorsunuz? Benmari usulü çikolata eritme ekipmanları ile çikolata eritme ve basma makinaları arasında ki fark nedir? Çikolata eritme makinası fiyatları nedir? Cevabını aradığınız sorularınıza bu yazımızda yanıt vereceğiz.
Çikolata Eritme Makinası Nedir?
Kuvertür ve para çikolatalarınızı hızlıca eriterek kolay bir şekilde servis yapmanıza yarayan makinalardır. Benmari makinalara kıyasla müşterinizin dikkatini çekecek hoş bir görsel sunmaktadır. Çikolatanızın derecesini sabit tutmak için ideal bir çözümdür. Çikolata servisini çeşme yardımıyla çok hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Çikolata çeşmenizi pedal yardımıyla durdurabilir ve kolayca müşterinize sunum yapabilirsiniz. Özellikle MeyChoco Çikolata Çeşmesi cihazlarımız sizler için ideal bir çözüm ve kolaylık sağlayacaktır.
Çikolata Eritme Makinası Nasıl Kullanılır?
Çikolata çeşmesi aslında basit bir mantık ile çalışmaktadır. Makinayı ON Konumuna getirdikten sonra HEATER (ISITICI) Butonunu ON Konumuna getirerek çikolatanızı eritmeye başlayabilirsiniz. Dijital termostat üzerinde bulunan SET tuşuna 2 saniye basılı tutarak dereceyi 20-50 derece arasında ayarlayabilirsiniz. Çikolata eritme ve sunum için ideal sıcaklık 45-47 Derecedir. Dijital termostat derecesi çikolata yanmaması amacıyla 50 derecede limit konmuştur. 5 KG Çikolatanız ilk eriyiş süresi ortalama 25-30 dakikayı bulabilir. İlk eriyiş bittikten sonra ekleme yapacağınız çikolata kolayca eriyecektir. Çikolatanız eridikten sonra FOUNTAIN (ÇEŞME) Butonunu ON Konumuna getirerek aktif edebilirsiniz. Dozajlama pedalı ile kolayca dozajlama yapabilirsiniz. Bundan sonra keyifli çikolata servisleri sizi bekliyor!
Çikolata Eritme Makinası Temizliği
Çikolata eritme makinalarında en çok düşündüren kısım temizliğidir. Yanlış bir makina seçiminde çikolata temizliği çileye dönüşebilir. MeyChoco çikolata eritme makinalarında tahliye vanası ve kolay şekilde sökülebilen helezon sistemiyle temizlik oldukça basittir. Makinanızı ortalama 20 günde bir temizlemenizi öneriyoruz. Aşama aşama temizliğin nasıl yapıldığını anlatalım;
1. Çeşmeyi çıkarın ve helezonu alyan yardımıyla sökün. Helezon içerisinde kalan çikolatayı kazana dökün.
2. Tahliye vanasını açın ve kalan çikolatanızı boşaltın.
3. Tahliye vanasını kapatın ve kazan içerisine sıcak su ekleyin.
4. Suyunuz soğuk ise HEATER On açık bırakın ve suyun ısınarak çikolatayı çözmesini bekleyin.
5. Makina yanında gelen temizlik fırçası ile birlikte kazan ve boruları ve çeşmeyi iyice fırçalayın.
6. Tahliye vanasını açın ve suyu boşaltın. Kazan ve borularda çikolata kalmadığına emin olun. Makinayı boş olarak en az 2 saat çalıştırın. Makina tamamen kuruyunca kullanıma başlayabilirsiniz.
Çikolata Eritme Makinası ve Çikolata Çeşmesi Fiyatı
Fiyat kullanılan malzeme ve kaliteye göre değişmektedir. Çikolata Eritme Makinası fiyatı 75.000 TL’dir. Çikolata çeşmesi fiyatı 90.000 TL’dir. Bu fiyatlar model, kapasite, adet ve tarihe göre değişmektedir. Çikolata çeşmesi – Çikolata Eritme makinası satın almak için teklif alabilirsiniz.
Social List